53 Jackson Street St Kilda Victoria 3182 Australia

Nu sitter jag i Melbourne. Jag gillar varkligen staden. Den har en anda som Goteborg fast stan ar lika stor som stockholm och Goteborg tillsamans. Nar jag kom hit och stod pa perrongen och undrade var jag skulle ta vagen sa kom sparvagn nummer 96. Det stod St Kilda Beach pa den. Jag tankte = Sjalvklart ! Jag hoppa pa den och kom till en riktigt bra plats. Gillar specielt hostelet jag hitta. Det ligger avsides med stor blandning av folk och har bra stammning. Plus att det har Fox sport 1, 2 och 3. Det ar grundkravet. For att man ska kunna ga upp 3 pa morgon och titta pa Premier League. Har lart kanna mer manniskor nu nar man reser sjalv pa en vecka i Melbourne an 5 veckor tidigare i Australien.

Foljde en dag med Calle Sofie Emil Parra Ida och Amanda till Ikea for att kopa en Julmust. Nu ligger den pa rummet och vantar pa Julaftonen imorgon :) Reflekterade over att alla foremal pa Ikea heter svenska namn precis som i sverige. Osthyvel finns att kopa har. Fick aven ata en god maltid Kottbullar och mos med lingonsylt. Men mer Jul an sa blir det inte.

Har borjat jobba som Elektriker nu. Jobbar at David heter han. I firmabilen i morse satt vi och snacka musik och kom fram till att han som jag gillade Punk. Satt och snacka Ramones hela vagen till huset dar han slapper av mej och jag far jobba fritt medans han aker runt pa massa smajobb. Han berattade aven att han sjunger i ett punkband. 45arige David slutar aldrig att forvåna mej :) Jobbar imorgon som om det var en helt vanlig dag. Och det ar det. Har i Australien iallafall.


"En stressad mamma som har skinkan full av jul, 
blir rädd att släkten kanske inte har så kul
En kärnfamilj med huset prytt av marsipan
kan väl inte längta bort på doppar-dan?
Familj Vanilj vill fira julen snäll och söt,
men en bittermandel göms i deras gröt!
Det går en ängel runt på stan med tunga fjät
och mammon fet och tät,
lutar sig tillbaks mätt och belåten

Det går en sägen om att önska sig nånting
Och pengar far omkring
Vad gör det mammon om nån utgjuter sin galla "


















CC22:an ar med sa klart !



Akuna Street 7

Nu var det ett tag sedan man skrev sa det ar vall dags igen for ett inlagg. Sitter i Canberra nu. Fick presic veta att Cricken vann Guldbollen. Eller egentligen bara fatt det bekraftat. Har aldrig tvekat.
 
"Ronaldo vann överlägset, med 446 poäng - före Barcelonas Lionel Messi på 281 poäng och Liverpools Fernando Torres på 179 poäng. "

Ur Aftonbladet :

" 42 mål på 49 matcher

Jo, han gjorde till exempel 42 mål på 49 matcher när Manchester United säkrade en minnesvärd dubbelseger i Premier League och Champions League förra säsongen. Ronaldo sade själv förra veckan att han inte bara är den bäste fotbollspelaren i världen utan också den näst bäste och tredje bäste."

Underbart Uttalande !

Vi lamnade Sydney for tva veckor sedan och akte till en Farm. The Husbands Farm. Inte som jag hade forestallt mej, det var for lite Traktor och djur och for mycket ransa ogras. Nastan enbart ransa ogras. Det kan man i sommnen nu. Men vi fick mycket mat och gratis boende sa jag klagar inte. Farmen lag 1 timme fran Goulburn, uppe pa lite mer ann 1000 meter over havsnivan. med en fantastisk utsikt ovar Blue Mountains. Familjen var helt okej. Mamma Wendy var schizofren men det ar inget man rar for. Hon var trevlig nar hon var trevlig. Maken Tim gjorde egen ol dar ute pa landet. God dessutom. 

Vi har vart har i Canberra i 4 dagar nu. Inget toppenstalle direkt men vart ett besok bara for att se Parlamenthuset. Det var inte lika stort som Eu-parlamentet i Bryssel, iallafall inte Kammrarna. Men utsidan av byggnaden klart snyggare. Det som farsinerade mej mest har i Canberra var latt Kapten Cooks Minnesfontan i mitten av Lake Burley Griffin. Jakla haftigt, 147 meter upp i skyn och konstant 6 ton vatten i luften sa lange den ar igang.

Fakta om Flaggstangen pa Parlamenthuset = 81 m hog och vager 220 ton, Flaggan ar lika stor som en dubbeldeckad Buss.

Vi har aven vart pa bio och satt Australia, nanting man lara se nar man ar har i Australien. Den fick 4 Boomeranger av 5 mojliga. 

Imorgon aker jag till melbourne och Gittan och micke aker tillbaka ut till farmlivet.

Jag hoppas allt ar bra med er dar hemma och att ni inte sponsrar Gerald L. Storch och dom andra herrarna for mycket nu i juletid !

"Min ungdom kommer aldrig igen
Jag har så mycket förstånd att förlora än
Så jag lovar dig inget, min käraste vän
Det är ett kort liv"
















































   New Holland
















RSS 2.0